5e Dag | Wat is de 2e fout?

Viviane Freitas

  • 31
  • jan
  • 2018

5e Dag | Wat is de 2e fout?

  • 31
  • jan
  • 2018

5e Dag 
Thema: Wat is de 2e fout?

Genesis 3:12-13

“Toen zei Adam: De vrouw die U gaf om bij mij te zijn, die heeft mij van de boom gegeven en ik heb ervan gegeten. En de HEERE God zei tegen de vrouw: Wat hebt u daar gedaan! En de vrouw zei: De slang heeft mij bedrogen en ik heb ervan gegeten.”

Adam gaf de schuld aan de vrouw die God aan Hem had gegeven en de vrouw gaf de schuld aan de slang en zei dat die haar had bedrogen. Het antwoord van Adam was fout en wanneer u het emotionele geloof gebruikt, kijkt u naar de buitenkant. Het was inderdaad de vrouw die hem van de boom had gegeven om te eten. Maar ik had niet moeten eten van de boom omdat God het had gezegd! Als God het zegt, dan doe ik het niet en Adam at en zei dat het de schuld van de vrouw was die God aan hem had gegeven. Met andere woorden zei hij dat God hem een probleem had gegeven.

De vrouw zei dat de slang haar had bedrogen, maar dit was niet zo… Haar gevoel van nieuwsgierigheid had haar bedrogen. De slang had haar zelfs kunnen bedriegen, maar eigenlijk sprak de slang zelfs de “waarheid”. “U zult als God zijn en het goede en kwade kennen…” Wat haar heeft bedrogen was haar ongehoorzaamheid. De slang bracht een idee van de duivel, Eva accepteerde dat idee en nu was de schuld van de slang.

Wanneer er sprake is van een zonde, wil de persoon altijd de schuld aan iemand anders geven. De persoon wil dat de aandacht naar iemand anders zal gaan. Gaat u het probleem van uw leven met God oplossen, wanneer u de schuld aan anderen geeft? Natuurlijk niet! Wanneer ik naar mezelf kijk, zie ik wat ik heb nagelaten om te doen. Het emotionele geloof doet mij altijd naar derden kijken, zodat ik de schuld niet op me neem en niet voor mijn fout uit kom.

Mijn online vriendin, de ziel is iets ingewikkeld. U en ik moeten elke dag van onze levens onze ogen openhouden en niet alleen maar tijdens deze 21 dagen, maar elke dag! De ziel leeft voor eeuwig. Of het zal behouden worden of het gaat naar de hel. Ik dien te begrijpen dat ik mijn ziel kan verliezen en in de hel geworpen kan worden. Het is de ziel die voelt en de schuld aan iemand anders geeft. Het is niet de mond die praat, maar de ziel van de persoon. Wat zij voedt is wat zal praten.

Vergeet niet dat God in de hof wandelde en zij zich verstopten, daarna riep God hun om verantwoording af te leggen en vertelden ze dat ze naakt waren en zich daarom verstopten. Nu gaven zij de schuld aan de ander. Zie hoe de ziel is. Let op wanneer u problemen in uw relaties hebt, hetzij in de familie, het beroep, in de kerk of met God. Als u vanaf vandaag uw ziel, uw gedachtes, uw smoesjes begint op te merken, zult u zien dat u vaak niet het geloof aanneemt dat u denkt te hebben.

Mijn online vriendin, doe dit, begin op uzelf te letten en u zult begrijpen hoe u God dient te zoeken. Ik kan niet met God praten als ik niet begrijp wie ik ben, als ik niet kijk naar mijn ziel. Hoe kan ik over mezelf praten als ik niet kan zien hoe ik reageer, hoe mijn ziel is?

Morgen zijn we terug. Mis dit niet!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*