3e Dag | Wat is de 1e fout na het zondigen?

Viviane Freitas

  • 31
  • jan
  • 2018

3e Dag | Wat is de 1e fout na het zondigen?

  • 31
  • jan
  • 2018

3e Dag 
Thema: Wat is de 1e fout na het zondigen?

Genesis 3:8

Om de ziel te identificeren, dienen we terug te gaan naar het begin van het verhaal van de mens in Genesis.

“En zij hoorden de stem van de HEERE God, die in de hof wandelde, bij de wind in de namiddag. Toen verborgen Adam en zijn vrouw zich voor het aangezicht van de HEERE God te midden van de bomen in de hof.” 

Het eerste wat er gebeurt na het zondigen, is vluchten, zich verstoppen. Alleen kan niemand zich verstoppen voor God, maar Adam en Eva waren zich aan het verstoppen tussen de bomen in de hof. Hoe vaak heeft u zich verstopt? U heeft zich verstopt door niet over het onderwerp te praten, het onderwerp voor God niet te benoemen en het onderwerp niet aan te pakken. Hoe vaak erkent u de fout niet eens omdat u wilt verbergen wat er is gebeurd?

Mijn online vriendin, niemand van ons is perfect. Wij weten allemaal wat het betekent om ons te verstoppen. Als kinderen verstopten wij ons ook, omdat het geweten ons meteen beschuldigde. U kunt opmerken dat u zich achter iets verstopt, waneer er zich een situatie voordoet waarbij u een fout hebt gemaakt. Ik ben de punten van de fouten aan het benoemen, zodat u attent zult zijn en niet zodat u zich veroordeeld voelt. We zijn niemand aan het beoordelen, maar aan het praten over de waarheid die bevrijdt en de fouten aanwijst. Wij moeten verifiëren wat ons doet verstoppen.

Misschien zegt u: “Ik verstop me omdat ik verlegen ben…” Maar waarom bent u verlegen? Bent u verlegen vanwege een twijfel, een gedachte? Waarom bent u verlegen of bang? Denkt u aan iets ernstigs dat kan gebeuren? Vele mensen die dit nu lezen, hebben fouten, zondes die niet uit hun verstand gaan en de persoon zegt tegen zichzelf dat God haar heeft vergeven. Het emotionele geloof zegt altijd dat God heeft vergeven, maar de persoon geeft zijn fout niet toe en belijdt dit niet.

Wanneer u een fout hebt gemaakt tegenover God, dient u met God te praten. Soms maakt u een fout tegenover een andere persoon en zegt u niks en geeft u het niet toe. U verstopt zich achter de bomen van de hof, u verstopt zich achter iets moois dat door God is gemaakt. Soms verstopt u zich achter het Woord van God en neemt u uw fout niet aan. Het geloof eist van mij dat ik het aanneem, dat ik ervoor uitkom. God zal mij vergeven wanneer ik toegeef, wanneer ik voor mijn fout uitkom en laat zien wat er daadwerkelijk met mij aan het gebeuren is.

Ik kan niet denken dat God mij heeft vergeven en ik belijd mijn zondes niet voor God en de mensen tegenover wie ik de fout heb gemaakt! “Kijk, het is waar. Ik heb een fout gemaakt… ik was jaloers en zei dingen vanwege deze jaloezie.” Zij houdt er niet van om te praten en voor haar fout uit te komen, omdat zij zich wil verstoppen en soms zelfs achter het Woord van God.

Verstopt u zich niet voor God, verstop niet voor het Woord van God. Kom voor uw fout uit voor God en voor de mensen. Mijn vriendin, elke keer dat u door een situatie of probleem heen gaat, evalueer om te zien of u zich niet aan het verstoppen bent of het geloof niet aan het aannemen bent. Om met God te communiceren tijdens deze Vasten, dien ik mijn realiteit aan te nemen.

Ik heb hier op de blog een introductie van de Vasten geplaatst en ik zou graag willen dat u dat leest, zodat deze Vasten uw leven zal revolutioneren.

Een dikke knuffel voor u en neem uw geloof aan! Wees niet bang.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*