2e Dag | Hoe gebeurt de val?

Viviane Freitas

  • 31
  • jan
  • 2018

2e Dag | Hoe gebeurt de val?

  • 31
  • jan
  • 2018

2e Dag |  26 Januari | Vrijdag
Thema: Hoe gebeurt de val?

Genesis 3:6-7

“En de vrouw zag dat die boom goed was om ervan te eten en dat hij een lust was voor het oog, ja, een boom die begerenswaardig was om er verstandig door te worden: en zij nam van zijn vrucht en at; en zij gaf ook wat aan haar man, die bij haar was, en hij at ervan. Toen werden de ogen van beiden geopend en zij merkten dat zij naakt waren. Zij vlochten vijgenbladeren samen en maakten voor zichzelf schorten.”

De val begint met nieuwsgierigheid. De duivel geeft een idee dat tegen het Woord van God in gaat en wanneer u praat over deze nieuwsgierigheid, over zijn idee, begint u er aandacht aan te schenken, zoals de vrouw in de hof van Eden.

“En de vrouw zag…” Het idee kwam van de duivel en de vrouw zag dat die boom goed was om van te eten. Eerst zag zij niet dat die boom goed was om van te eten, maar nu werd het begeerlijk, ze begeerde de boom en het werd aangenaam voor het oog. Hoeveel dingen zijn begeerlijk voor uw ogen? Bijvoorbeeld, u houdt van werken en investeert uw tijd in uw werk. Dit is begeerlijk voor uw ogen en wanneer u het niet verwacht, kijkt u naar uzelf en ziet u dat u zwak, ongedefinieerd en geestelijk zwak bent, omdat u al uw kracht investeerde in hetgeen dat voor uw ogen behaaglijk was. U begeert naar het hebben van meer geld, meer gelegenheden, u werkt en behaagt anderen, u doet alles voor hetgeen waar u zo naar verlangt en investeert uw tijd daarin. Maar als u kijkt naar de geestelijke kant, verlangt u zo naar uw wil en hebt u geen interesse in de dingen van God en dit is het tegenovergestelde van hoe het dient te zijn.

“En de vrouw zag dat die boom goed was om ervan te eten en dat hij een lust was voor het oog, ja, een boom die begerenswaardig was om er verstandig door te worden…” Wanneer u verstandig bent, heeft u kracht, macht en dezelfde gelegenheid als God, en ik bedoel de gelegenheden die de duivel aan u toont, zoals hij deed met de vrouw. “Kijk, u werkt, investeert tijd, uw salaris wordt steeds meer, u staat er goed voor bij uw werkgever, hij geeft meer extraatjes.” U investeert hierin, maar hier tegenover investeert u niet in uw geestelijk leven, omdat u gefocust bent op wat behaaglijk is voor uw ogen.

De val ziet gelegenheden in hetgeen dat het “waard” is om afgeleid door te raken. U bent aan het studeren en u bent toegewijd. U studeert en zet al uw kracht erin. Wanneer u op school komt en een mooie jongen ziet, die u in de kerk niet ziet, begint u hier aandacht aan te geven. U kijkt naar hem, lacht en geeft hem aandacht en uw geestelijk leven blijft aan de kant. Zie dat de dingen, die behaaglijk zijn voor het oog, een ieder van ons kunnen pakken, omdat we ogen hebben. Onze ogen informeren ons over macht. Eva zag dat als het hebben van meer macht. ”…en zij nam van zijn vrucht…” Ze dacht niet twee keer na. Zij maakte zich geen zorgen over wat God had gezegd. Haar ogen waren aan het investeren in wat behaaglijk voor haar was. Ze zei niet: “Nee! Ik ga dit niet doen omdat God het zei!” Nee, zij genoot van wat behaaglijk voor het oog was.

”…en zij nam van zijn vrucht en at; en zij gaf ook wat aan haar man, die bij haar was, en hij at ervan. Toen werden de ogen van beiden geopend en zij merkten dat zij naakt waren.” Voordat ze de fout maakte, heeft ze niet nagedacht. U dient het intelligente geloof te gebruiken. Het intelligente geloof vereist van mij dat ik nadenk! De ziel kan verlangen wat ze wil, maar wanneer ik me onderwerp aan wat juist is, neem ik de juiste houding aan!

“Toen werden de ogen van beiden geopend en zij merkten dat zij naakt waren.” Wij lazen gisteren dat zij niet eens door hadden dat ze naakt waren, maar daarna zagen ze dat ze naakt waren. “Zij vlochten vijgenbladeren samen en maakten voor zichzelf schorten.” Vele mensen worden door hun families buitengesloten vanwege wat ze dachten of vanwege de foute dingen die ze deden. Ze hebben gelogen, bedrogen en iets dat ze voor zichzelf doen is een manier “bedenken” om het probleem dat ze hebben veroorzaakt, op te lossen. Ze stellen zichzelf dan bloot, leven gekwetst, bewaren het verleden. Ze maakten de fout voor hun eigen profijt, hebben zichzelf behaagd door bepaalde dingen te doen en creëren nu een manier voor zichzelf om zich te beschermen tegen de gepleegde fouten.

Vaak maken ze van zichzelf slachtoffers en wanneer u van uzelf een slachtoffer maakt, zult u de zonde niet haten. U voedt uw redeneringen. Herinner dat we gisteren spraken over de duivel die zijn redeneringen bracht. Dus let op uw redeneringen, omdat ze uw vlees en slachtoffergevoel altijd voeden. Wees hier voorzichtig mee.

Mijn online vriendin, evalueer wat u voor uzelf hebt gedaan. Evalueer wat u hebt gecreëerd als een manier om te ontsnappen, te vluchten en uzelf te beschermen tegen de fout die u hebt gemaakt.

Dat de Heilige Geest u dit openbaart en u bevrijd wordt door de waarheid, want de waarheid maakt ons vrij.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*